Nyhetsbrev maj 2018

maj 17, 2018  |  Aktiviteter

Hej alla fredsvänner,

I april hade vi året första medlemsträff. Under kvällen fick vi chansen att lära känna varandra bättre och diskutera idéer för framtida aktiviteter. Vi passade också på att presentera det arbete styrelsen påbörjat med strategi och aktualisering för Stockholms Fredsförening.

ENKÄT OM VÄRNPLIKT OCH VAPENVÄGRAN


Vi har tagit fram en enkät om värnplikt och  vapenvägran för att få mer kunskap om era erfarenheter att dela med unga som nu blir inkallade i och med den återinförda värnplikten. Gå gärna in och fyll i vår enkät här.

KOMMANDE AKTIVITETER


21 maj

After work för fred

Folke Bernadotteakademin bjuder in till After work för fred med utrikesminister Margot Wallström och delar av det kvinnliga medlarnätverket. Läs mer och anmäl dig här.

Tid: 17.30-20.30 den 21 maj

Plats: Studion, Kulturhuset, Stockholm


22 maj

Föreningen för utvecklingsfrågor, FUF, bjuder in till seminarium om kärnvapen.

Läs mer och anmäl dig här.


23 maj

Kärnvapenförbudet – en valfråga?

Snarast framöver är Stockholms Freds med och arrangerar ett seminarium om FN konventionen om ett kärnvapenförbud på ABF Stockholm. I ett möte mellan forskarvärlden, politiken och civilsamhället får du chansen att lära dig mer om förbudet och ställa frågor till politikerna inför Sveriges beslut att signera och ratificera. Läs mer om seminariet här.

Onsdag 23 maj, kl 18:00

ABF-Huset, Sveavägen 41

Lokal: Palmesalen, plan 1


9-10 juni

Stockholms Freds på plats på Järvaveckan

Under 2 dagar kommer Stockholms Freds tillsammans med Svenska Freds vara på plats och prata mänsklig säkerhet i sitt tält på politikerveckan i Järva. Utöver att träffa nytt folk och prata fred och säkerhet i vårt tält, erbjuder politikerveckan ett fullspäckat schema. In och läs mer på deras hemsida!

Plats: Spånga IP

Pris: Gratis


Nästa medlemsmöte blir i slutet av sommaren, fram tills dess får ni gärna höra av er på vår mail stockholm@svenskafreds.se!

Vänliga hälsningar,

Stockholms Fredsförenings styrelse


Fler fredsföreningar