Imagine Peace – En sommarkurs om fred

26 April 2016  |  Aktiviteter, Sommarläger

Sista veckan i juni bjuder Stockholms Fredsförening in till en inspirerande, engagerande och ack så nödvändig kurs om fred. Under sju dagar kommer vi att vrida och vända på fredsbegreppet, djupdyka i orsakerna till dagens krig och utforska alla möjligheter till en fredligare framtid. Till vår hjälp kommer vi att ha hjälp av svenska och internationella fredskämpar – Andrew Feinstein, Maj-Britt Theorin och Stina Oscarson för att bara nämna några.

Kursen hålls på vackra Tollare folkhögskola på Värmdö med början måndag 27/6 och avslutning söndag 3/7. Kursavgiften är mycket förmånliga 400 kronor och då ingår dessutom lunch. Utöver det kan i erbjuda boende med helpension på skolan för 1500 kronor. Platserna är som ni förstår begränsade och först till kvarn gäller. Anmälan görs till stockholm@svenskafreds.se eller på 070-1112977.

Eftersom frågan alltid brukar dyka upp avslutar vi med att understryka att kursen är utformad så att den både ska utgöra en ordentlig introduktion för nybörjare och vara utmanande för erfarna fredsaktivister.

Fred!

IMAGINE PEACE! – Fredsläger

21 April 2015  |  Aktiviteter, Sommarläger
IMAGINE PEACE! – Fredsläger

Varje sommar ordnar Stockholms fredsförening ett peppigt fredsläger för ungdomar. Under sex sommardagar får du lära dig massor om fred, träffa inspirerande fredskämpar och hänga med en massa skönt engagerade människor.

IMAGINE PEACE! – Fredsläger

5 June 2014  |  Sommarläger

Är du mellan 15 och 20 år och nyfiken på fredsarbete? Stockholms fredsförening anordnar ett superpeppigt fredsläger för ungdomar. Under en knapp sommarvecka kan du få lära dig massor om fred, träffa inspirerande fredskämpar och hänga med en massa skönt engagerade människor. Allt som krävs av dig är att du skickar en anmälan med en presentation av dig själv.

Åland läger

NÄR? 22/7-27/7

VAR? Gregersö lägergård på Åland.

HUR? Skicka en anmälan till sommar2014@stockholmsfreds.se. Glöm inte att nämna allergier.

ALLT DET HÄR GRATIS?! Nästan. Du får mat, boende, resa till och från Stockholm och en helt unik utbildning för 400 spänn.

FREDSPEPP!

Stockholms Freds

Fredsläger för ungdomar på Åland

24 June 2013  |  Aktiviteter, Sommarläger
Pressmeddelande från Stockholms Fredsförening, 24 juni 2013. 

Vad kan vi göra för freden?
Den 25 till 30 juni är 15 ungdomar i åldrarna 15-20 år på aktivt läger i den demilitariserade zonen Åland för att lära sig mer om fred och vad man kan göra för att skapa en fredligare värld. Lägret anordnas av Stockholms fredsförening, Svenska Freds- och Skiljedomsföreningens lokalförening i Stockholm, i samarbete med representanter från ett flertal fredsorganisationer. 

Vad är fred? Vilka är de viktigaste fredsfrågorna? Vad är kopplingen mellan fred och andra viktiga samhällsfrågor? Och vad kan man göra? Det är frågor som lägrets deltagare kommer fördjupa sig i under fyra heldagar.

– En viktig del i utbildningen är samtal i mindre grupper, praktiska övningar i fredsarbete och massor av eftertanke, säger Pelle Sunvisson, fredsaktivist, författare till boken “Värt att kämpa för” och projektledare för lägret.

– Dessutom har vi bjudit in några av Sveriges finaste fredskämpar för att de ska kunna dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter, säger Pelle Sunvisson.

Bland andra kommer Linda Åkerström, ansvarig för nedrustningsfrågor på Svenska Freds, samt Annika Skogar och Sara Andersson från Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet att medverka i utbildningen på lägret.

Ungdomarna som deltar på lägret kommer främst från Stockholmsregionen. Åland valdes som plats för lägret på grund av ögruppens demilitariserade och neutraliserade status. Ett besök på Ålands fredsinstitut ingår i programmet.

För mer information kontakta

Amanda Sundberg, 0706-54 23 91, almsundberg@gmail.com

 

Stockholms fredsförening är en lokalförening till Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen. Lokalföreningen är en mötesplats för medlemmar som vill engagera sig för att avskaffa krig och krigsförberedelser och skapa förutsättningar för hållbar fred.

Stockholms Fredsförening, c/o Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen, Polhemsgatan 4, 112 36 Stockholm. | www.stockholmsfreds.se | Stockholms Freds på Facebook

Superpeppigt fredsläger

14 April 2013  |  Sommarläger
Superpeppigt fredsläger

Det finns ännu några platser kvar till Fredslägret på Åland. Är du mellan 15 och 20 år och nyfiken på fredsarbete? Eller har barn/ bekanta i den åldern? Stockholms fredsförening anordnar ett superpeppigt fredsläger för ungdomar. Under en knapp sommarvecka kan du få lära dig massor om fred, träffa inspirerande fredskämpar och hänga med en massa skönt engagerade människor.

Anmäl dig till årets läger här

Fler fredsföreningar: