Fredsläger för ungdomar på Åland

juni 24, 2013  |  Aktiviteter, Sommarläger
Pressmeddelande från Stockholms Fredsförening, 24 juni 2013. 

Vad kan vi göra för freden?
Den 25 till 30 juni är 15 ungdomar i åldrarna 15-20 år på aktivt läger i den demilitariserade zonen Åland för att lära sig mer om fred och vad man kan göra för att skapa en fredligare värld. Lägret anordnas av Stockholms fredsförening, Svenska Freds- och Skiljedomsföreningens lokalförening i Stockholm, i samarbete med representanter från ett flertal fredsorganisationer. 

Vad är fred? Vilka är de viktigaste fredsfrågorna? Vad är kopplingen mellan fred och andra viktiga samhällsfrågor? Och vad kan man göra? Det är frågor som lägrets deltagare kommer fördjupa sig i under fyra heldagar.

– En viktig del i utbildningen är samtal i mindre grupper, praktiska övningar i fredsarbete och massor av eftertanke, säger Pelle Sunvisson, fredsaktivist, författare till boken “Värt att kämpa för” och projektledare för lägret.

– Dessutom har vi bjudit in några av Sveriges finaste fredskämpar för att de ska kunna dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter, säger Pelle Sunvisson.

Bland andra kommer Linda Åkerström, ansvarig för nedrustningsfrågor på Svenska Freds, samt Annika Skogar och Sara Andersson från Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet att medverka i utbildningen på lägret.

Ungdomarna som deltar på lägret kommer främst från Stockholmsregionen. Åland valdes som plats för lägret på grund av ögruppens demilitariserade och neutraliserade status. Ett besök på Ålands fredsinstitut ingår i programmet.

För mer information kontakta

Amanda Sundberg, 0706-54 23 91, almsundberg@gmail.com

 

Stockholms fredsförening är en lokalförening till Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen. Lokalföreningen är en mötesplats för medlemmar som vill engagera sig för att avskaffa krig och krigsförberedelser och skapa förutsättningar för hållbar fred.

Stockholms Fredsförening, c/o Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen, Polhemsgatan 4, 112 36 Stockholm. | www.stockholmsfreds.se | Stockholms Freds på Facebook

Fler fredsföreningar