Gå på evenemang och aktiviteter

Svenska Freds, Stockholms Freds och andra lokalföreningar ordnar olika aktiviteter, aktioner, och evenemang. Håll utkik i kalendariet här på hemsidan efter olika händelser och gå på någonting som intresserar dig. Väl där kan du träffa andra aktiva medlemmar och ta ditt engagemang till nästa nivå.

Ordna egna aktiviteter

Har du en fråga du är extra intresserad av eller en bra idé? Kontakta Stockholms Freds med din idé eller kom på ett möte eller en aktivitet och se om du kan hitta likasinnade som vill vara med och dra igång det du vill göra.

Bli medlem

Du stödjer Svenska Freds och Stockholms Freds genom att betala medlemsavgiften. Det är också ett sktivt stöd som behövs! Om du inte är medlem än kan du gå med på Svenska Freds hemsida!
Där kan du också läsa om andra sätt att bidra ekonomiskt.

Spela fotboll för fred och kärlek

Den som är intresserad av att spela fotboll i Stockholm Freds och RFSU:s gemensamma korplag kan höra av sig till Toni Jonsson, som är lagledare för Love and Peace, på toni_jonsson@hotmail.com

Vi spelar i division 3 mix söder som är 7 manna lag med både tjejer och killar.

Varmt välkommen!

Gå med i en av våra arbetsgrupper

En lag mot kärnvapen. Trots att försvarsminister Peter Hultqvist hänvisat till den för att lugna motståndet mot värdlandsavtalet med Nato finns det ingen svensk lag mot kärnvapen. En sådan lag finns däremot i Finland. Arbetsgruppen kommer i samarbete med andra se till att en sån lag stiftas också i Sverige. Kontaktperson är Åke Hansén (070-1112977 eller ake.hansen@hotmail.se)

Föreläsningar. Folkbildning är en bärande del av allt fredsarbete. Genom att enskilt eller tillsammans med andra arrangera föreläsningar kan vi bidra till den utbildningsinsatsen. Arbetsgruppen hittar intressanta föreläsare och ämnen och ser till att det händer. Kontaktperson är Kajsa Sörman (073-4441986 eller kajsasorman@hotmail.com)

Helgkurser. Som en del av samma folkbildningsinsats har Stockholms Freds under flera år anordnat sommarkurser. Nu utökar vi dem med ett antal helgkurser. Inför sådana kurser är det massor att göra i form av planerande, bokningar, utskick och ekonomiska överväganden. Arbetsgruppen utför gemensamt just de här uppgifterna. Kontaktperson är David Hedqvist (076-2763058 eller davidhedqvist@live.se)

Stoppa krigsövningen Aurora! I september 2017 kommer Försvarsmakten hålla sin största krigsövning sen Kalla kriget. 16 500 soldater kommer att delta och övningen beräknas kosta minst en halv miljard. Under övningen kommer bland annat amerikansk trupp delta för att öva värdlandsstöd. I Göteborg har det nyligen tagits ett mycket inspirerande initiativ till gemensam kampanj mot övningen. Arbetsgruppen följer upp det initiativet och tar kampanjen till Stockholm. Kontaktperson är Pelle Sunvisson (070-7946733)

Studieresa till Ryssland. För att skapa ett krig måste det skapas en fiende. Att svenska regeringen inte längre för några samtal med sin ryska motsvarighet är därför oroande. Frånvaron av samtal på den högsta nivån utesluter emellertid på inget sätt samtal på andra nivåer. Målet med vår resa är att träffas gräsrot till gräsrot. Arbetsgruppen tar kontakt med ryska vänner, undersöker möjlighet till visum och ser över resvägar. Kontaktperson är Pelle Sunvisson (070-7946733)

 

3 Comments


 1. Hej

  V.v kolla om ni har rätt mail adress till mig.

  Åke

 2. Maria Hollsten

  Hej
  Är medlem och önskar bli aktiv och bor i Storstockholm. Tack på förhand.

  Hälsningar

  Maria Hollsten
  0723686830

 3. Jag är DDD-aktivist med många idéer. Jag anser att Digital Direkt Demokrati ersätter gammaldags partitopp styre. Vi skall rösta på lagar inte på personer.

Leave a Reply

Fler fredsföreningar: